Focus Care neemt innovatieve startup Relegs BV over

Onlangs hebben wij de innovatieve startup Relegs BV overgenomen. Hiermee is het product Relegs® aan ons portfolio toegevoegd en bieden wij patiënten een oplossing bij rusteloze benen, het zogenaamde Restless Legs Syndrome (RLS).

Focus Care

15 augustus 2023

-

Onlangs hebben wij de innovatieve startup Relegs BV overgenomen. Hiermee is het product Relegs® aan ons portfolio toegevoegd en bieden wij patiënten een oplossing bij rusteloze benen, het zogenaamde Restless Legs Syndrome (RLS).

“Relegs® werkt volgens het basisprincipe van contrastimulatie. Een methode waarbij onschuldige elektrische prikkels de zenuwen stimuleren. Dit voelt comfortabel aan, en kan het onrustige gevoel in de benen en de drang om deze te moeten bewegen verminderen.” Aldus Erik van der Heide, één van de oprichters van Relegs BV.

Relegs® is een medisch hulpmiddel dat met behulp van ruimtevaarttechniek is ontwikkeld. Beide oprichters, Erik van der Heide en Casper van Waveren, blijven betrokken.

Maurits Haasnoot, Managing Director en eigenaar van Focus Care ziet deze stap met vertrouwen tegemoet. “Door de overname wordt er geïnvesteerd in de doorontwikkeling en verdere uitrol van Relegs®. Er is een duidelijke behoefte aan innovatieve behandelingen bij RLS. In Nederland heeft gemiddeld 1 op de 20 mensen in meer of mindere mate last van rusteloze benen*. Met de introductie van Relegs® willen wij een positieve impact creëren op de kwaliteit van leven van patiënten met RLS”.

Focus Care neemt innovatieve startup Relegs BV over | Focus Care Pharmaceuticals

Ontworpen voor RLS

Relegs® is speciaal ontworpen voor RLS en bestaat uit drie handzame onderdelen: een stimulator, een (herbruikbare) elektropleister en een oplader. De stimulator heeft geen knoppen en wordt simpelweg bediend door erop te tikken.

De elektrodepleister is vriendelijk voor de huid en een aantal keren te gebruiken. Na de behandeling bewaart u de pleister met een beschermfolie en afsluitbare bewaarzak voor hergebruik. Gemiddeld is een elektrodepleister, afhankelijk van gebruiksfrequentie en huidtype, een maand te gebruiken.

Relegs® kan worden gebruikt als een op zichzelf staande behandeling en als aanvulling op medicijnen die tegen RLS worden gebruikt.

*Dr. R. Rijsman, J. Haarsma. Artsenfolder Stichting Restless Legs. 2023