Hero background
Home » Over ons

Over ons

Focus Care is opgericht in 2003 en gevestigd in Zaandam. We zijn een onafhankelijk familiebedrijf dat een can-domentaliteit combineert met typisch Hollandse nuchterheid. In alles wat we doen zetten we de patiënten die onze producten gebruiken centraal. Doordat we op alle vlakken toegang hebben tot de benodigde expertise, zijn we volledig full-serviceleverancier van generieke geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

Wat we doen

We voorzien patiënten in Nederland van veilige, effectieve en betaalbare generieke geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Die produceren we niet zelf, daarvoor werken we samen met betrouwbare internationale partners. Onze relatie met hen gaat vaak al jaren terug en we bezoeken hun productiefaciliteiten geregeld.

Afbeelding

Wie we zijn

Dat Focus Care een familiebedrijf is, dat merk je. En niet alleen aan de platte organisatiestructuur en de korte lijnen. Samenwerken en samen dingen ondernemen, daar draait het voor ons om. We vinden het belangrijk om een werkplek te bieden waar iedereen zichzelf kan zijn.

Afbeelding

Onze cultuur

Als we onze cultuur in een paar woorden moeten samenvatten, dan is dat een combinatie van Hollandse nuchterheid en open en transparante communicatie. We zijn allemaal ontzettend betrokken bij het bijdragen aan betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg. Kennis delen en een goede samenwerking met onze partners staan hierbij voor ons centraal.

Afbeelding

Maurits Haasnoot

Eigenaar & CEO

De grootvader van Maurits richtte een bedrijf in transport en handel op dat zijn ouders dertig jaar lang bestierden voordat het in 2000 werd verkocht. Daarmee was de zaak overnemen niet langer een optie voor Maurits, maar het ondernemerschap bleef lonken. Meteen na zijn studie Small Business en Retail Management kon hij aan de slag bij Focus Care, het bedrijf van zijn oom John van der Sluijs. Dat zat midden in een groeifase en kon wel wat ondersteuning gebruiken.

Maurits begon in 2009 als productmanager en pakte alles op wat zijn kant uit kwam: logistiek, finance, HR, IT en procesverbeteringen. In 2015 werd hij aandeelhouder en in 2020 nam hij de rol van managing director over van John, die zich meer op nieuwe producten wilde toeleggen. Sinds begin 2022 is Maurits volledig eigenaar en zet hij in op verdere groei van de organisatie. Onder andere door meer in eigen beheer uit te voeren en door uit te breiden naar andere producten en eventueel landen. Maar Nederland zal altijd de focusmarkt blijven.

Teamlid

Freek Hesp

Director Finance & Facility
Teamlid

Carola Fockens

Commercial Director Generics

Na haar studie hbo bedrijfskunde werkte Carola onder andere als controller bij een grote supermarkt. Via een detacheringsbureau reageerde ze op een vacature bij Focus Care, maar moest het gesprek afzeggen omdat ze net was bevallen. Na een paar weken werd ze gebeld: wilde ze niet alsnog langskomen voor dat gesprek? Tijdens die kennismaking had ze meteen een goede klik met oprichter John van der Sluijs en huidige eigenaar Maurits Haasnoot.

Toen Carola begon in 2013 lag haar focus puur op finance: van administrateur tot controle. Al snel werd ze finance manager en ontwikkelde ze zich steeds meer tot de rechterhand van Maurits. Dit betekende onder meer dat ze zich ging bezighouden met logistieke zaken, het organiseren van de supplychain en customerservice. Sinds 2020 is Carola als Commercial Director Generics eindverantwoordelijk voor de salesstrategie van de generieke geneesmiddelen op de Nederlandse markt.

Teamlid

Erik de Kort

Director Business Development & Pharmaceutical Affairs

Nadat Erik in 2005 afstudeerde als apotheker, woonde en werkte hij vier jaar in Zweden. Hier hield hij zich bezig met de registratie van medicijnen, waarvoor overal in de EU dezelfde regels gelden. In 2010 keerde hij terug naar Nederland en ging hij bij Focus Care aan de slag als Regulatory Affairs Manager. De organisatie was nog klein en Erik was zowel verantwoordelijk voor registratie als pharmacovigilantie: het bewaken van de veiligheid van onze geneesmiddelen.

Naarmate het bedrijf groeide, groeide ook zijn takenpakket en werd Erik verantwoordelijk voor Pharmaceutical Affairs. Naast de afdelingen Regulatory Affairs en Pharmacovigilantie valt hieronder de afdeling Quality Assurance. Later volgden de afdelingen Business Development en Purchase and Supply. Daarmee is Erik eindverantwoordelijk voor het volledige proces dat begint bij het onderzoeken van de behoeften van Nederlandse patiënten en loopt tot het opvangen van signalen over de veiligheid van onze producten.

Teamlid