Hero background
Home » Wat we doen

Wat we doen

Focus Care onderzoekt waar Nederlandse patiënten behoefte aan hebben en kijkt welke generieke geneesmiddelen daarbij aansluiten. Vervolgens brengen we die geneesmiddelen in Nederland op de markt. Zo dragen we bij aan een toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen.

Visie en missie

Door nauw samen te werken met internationale fabrikanten van generieke geneesmiddelen en medische hulpmiddelen maken we hun producten beschikbaar voor Nederlandse patiënten. Zij zorgen voor een hoogwaardig product, wij zorgen dat het aan alle wettelijke eisen voldoet. En niet alleen de producten zelf, maar ook het transport en de opslag.

Afbeelding

Onze producten

Generieke geneesmiddelen zijn geneesmiddelen waarvan het patent is verlopen. Dat betekent dat ieder bedrijf het mag maken en op de markt mag brengen. Dat mag niet zomaar: het geneesmiddel moet veilig en effectief zijn. En het moet voldoen aan de strenge eisen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Afbeelding

Kwaliteit en naleving

Hebben we een generiek geneesmiddel gevonden waar patiënten in Nederland behoefte aan hebben? Levert de fabrikant een constante hoge kwaliteit en hebben we vertrouwen in een mogelijke samenwerking? Dan stellen we een dossier samen om marktautorisatie aan te vragen bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Dat ingewikkelde proces duurt een aantal jaar. Pas wanneer het CBG marktautorisatie heeft verleend, mag je het geneesmiddel op de markt brengen.

Afbeelding

Wie we zijn